Cum îți încurajezi toți angajatii să facă sport? Da, chiar si cei ce nu merg la sala! Indiferent de tipul de afacere pe care o deții și de tipologia persoanelor care lucrează pentru tine, există un lucru care se aplică oricui: sportul! Includerea sportului în activitățile de zi cu zi ale angajaților tăi le poate crește energia și productivitatea și poate ajuta chiar la ridicarea companiei pe noi culmi. Nu există nimic mai motivant decât să vezi progresul pe propriul tău corp. Astfel că nu este de mirare că, în ziua de azi, mulți antreprenori caută modalități de a-și convinge angajații să se implice în exerciții fizice sau să participe la o anumită formă de sport.

Despre cum sportul inspiră productivitatea
Legătura dintre activitatea fizică și productivitatea în muncă este cunoscută încă de la începuturile civilizației. Sportul și recreerea au un efect pozitiv semnificativ asupra ridicării moralului, a motivației, a productivității, a stării de spirit și a atmosferei bune în mediul de lucru.
Activitatea fizică este asociată cu o procesare cognitivă îmbunătățită, jucând astfel un rol esențial în productivitate și performanță. Sănătatea fizică este corelată pozitiv cu niveluri mai ridicate de concentrare, rezistență mentală crescută, niveluri reduse de stres, învățare îmbunătățită și memorie mai ascuțită, dar și cu niveluri mai ridicate de concentrare și creativitate.
Încurajarea sportului la locul de muncă este o parte integrantă a bunăstării angajaților și a capitalului uman. Acest lucru îi va face pe angajați mai fericiți și le va da sentimentul de apartenență la societatea aflată în continuă schimbare. O companie își poate promova și recompensa angajații care finalizează activități sportive în mod voluntar și, în același timp, îi poate îndemna și pe ceilalți să facă același lucru.
Iată câteva moduri prin care îți poți încuraja angajatii să facă sport
În calitate de lider de echipă, manager sau alt factor de decizie, crearea de oportunități de a face sport pentru membrii echipei tale nu numai că le facilitează accesul la o anumită formă de activitate fizică, dar le arată și că iei în serios starea lor de bine. Acest lucru va contribui la rândul său la construirea unei culturi a grijii și compasiunii, care va face ca echipa și compania ta să devină mai atractive pe viitor în ochii celor care își vor dori să lucreze alături de tine.
Conceperea unui program de wellness și sănătate la locul de muncă necesită foarte puțin timp și oferă multiple beneficii. Pe lângă creșterea moralului și încurajarea muncii în echipă, crește și productivitatea. Angajații se simt mai bine din punct de vedere fizic, ceea ce îi ajută să performeze mai bine mental. De asemenea, devine din ce în ce mai puțin probabil să reclame faptul că sunt nemulțumiti de job sau să-și ia zile libere pentru că au o problemă de sănătate.
O modalitate simplă de a-ți îndemna angajații să facă mișcare este să le asiguri accesul gratuit la o sală de sport locală sau la un centru de fitness, ideal ar fi unul amplasat aproape de locul de muncă. Sau poți accesa platforma online Re.ro și în 30 de secunde rezervi un teren de tenis, fotbal, baschet, handbal sau chiar o sală de dans, aerobic, în funcție de preferințe.
O altă variantă ar fi să-ți convingi angajații să reprezinte compania la diverse evenimente caritabile – fie că este vorba de un maraton sponsorizat sau de o alergare distractivă. Întregul personal poate lua parte la astfel de evenimente sportive și se poate implica într-un efort comun real, creând coeziune în echipă în timp ce fac mișcare. Pe lângă beneficiile fizice clare, participarea la acest tip de evenimente reprezintă o oportunitate excelentă pentru membrii echipei tale de a se cunoaște între ei și de a se motiva reciproc sau de a face dovada că sunt fair-play participând într-o competiție sănătoasă și constructivă în același timp.
Ce beneficii va avea compania ta dacă îți încurajezi angajații să facă sport?
A le oferi angajaților tăi posibilitatea de a se conecta în afara mediului formal de lucru favorizează apariția de relații interpersonale și profesionale sănătoase. Oferind angajaților acces la o sală sau un teren de sport, precum cele care se pot închiria simplu și rapid de pe platforma online Re.ro, companiile dovedesc că își doresc să-i vadă pe cei care lucrează pentru ele prosperând dincolo de spațiul de lucru.
Studiile indică faptul că puterea noastră mentală este direct legată de regimul nostru fizic. Și nicăieri altundeva efectele exercițiilor fizice nu sunt mai relevante decât pentru performanța la locul de muncă. Iată, deci, beneficiile cognitive importante ce derivă din integrarea exercițiilor fizice regulate în rutina zilnică a unei persoane: îmbunătățirea puterii de concentrare și a memoriei, ritm mai rapid de învățare, rezistență mai îndelungată la efortul intelectual, sporirea creativității și reducerea stresului.
Toate aceste lucruri se vor reflecta asupra companiei tale prin:
- Crearea de legături puternice – Acest lucru contribuie foarte mult la consolidarea echipei prin exerciții de grup și ameliorarea stresului. Multe obiective corporative pot fi îndeplinite atunci când angajații iau parte la activități de grup. Îmbunătățirea relației dintre angajați va facilita o mai bună comunicare la locul de muncă, iar proiectele vor fi executate mai rapid.
- Dezvoltarea sentimentului de contribuție și de apartenență – Practicând sporturi de echipă, fiecare jucător poate să-și exploreze abilitățile și să-și aducă contribuția la echipă în cel mai bun mod posibil. Efortul individului și buna funcționare a unui grup conduc la un succes inspirațional. Sentimentul de apartenență care se dobândește printr-un sport de echipă se poate transpune foarte bine la locul de muncă, între colegi.
- Îmbunătățirea creativității – E cunoscut faptul că în timpul exercițiilor fizice poți avea revelații și genera idei de care altminteri nu te credeai capabil. E important să profiți de acest impuls și să notezi aceste idei, pe care ulterior să le dezvolți. Multe dintre acestea se pot transpune în proiecte de succes, iar beneficiarul direct al acestui proces va fi, evident, compania ta.
- Eliberarea de endorfine și senzația de bine – Exercițiile fizice ajută la eliberarea endorfinelor, acele substanțe chimice “vinovate” pentru starea de bine a unei persoane, ce pot oferi multă energie organismului. O persoană care se simte bine, este mai rezistentă și poate face față cu succes sarcinilor zilnice.
- Reducerea stresului – Exercițiile fizice reduc semnificativ nivelul de stres. De aceea este foarte importantă o rutină zilnică activă din acest punct de vedere, pentru că limpezirea minții contribuie din plin la ridicarea stimei de sine și la stimularea intelectului.
Platforma online Re.ro te ajută să facilitezi accesul angajaților tăi la activități sportive
A-ți convinge angajații să facă sport poate fi un lucru dificil. Le-ai putea face un abonament la sală sau oferi alte stimulente, dar uneori aceste variante nu funcționează așa cum ar trebui, deoarece angajații sunt deja prea tracasați, iar abonamentul oferă acces doar la o singură sală de sport. Și atunci, ce este de făcut?
Acum există o altă opțiune disponibilă: platforma online Re.ro, specializată în rezervări de terenuri de sport, pe care o poți accesa gratuit din confortul biroului tău, rezervând și plătind pentru spațiul de agrement dorit în doar câtiva pași simpli. Practic, platforma funcționează ca un marketplace pentru proprietarii care își pun la dispoziție terenurile de sport pentru a fi închiriate și plătite cu cardul online. Serviciul de rezervare de terenuri de sport este gratuit și ușor de gestionat: rezervi terenuri de sport în 30 de secunde, plătești cu cardul online direct la deținătorul terenului și primești factura automat pe e-mail.
Re.ro oferă o gamă variată de terenuri de sport spre rezervare de către companii și persoane fizice în șapte orașe din România, precum București, Cluj-Napoca, Ploiești, Pitești, Galați, Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, cu posibilitatea de extindere pe viitor.Fie ca ai nevoie de un teren de fotbal, baschet, volei sau de o sală de dans, platforma îți pune la dispoziție spațiul perfect adaptat nevoilor tale de activități fizice pentru angajații tăi.
Ce sporturi se pot practica prin intermediul Re.ro? Aici vei găsi o multitudine de terenuri pentru diverse sporturi: sporturi cu rachetă, sporturi de contact, săli de dans, săli de fitness sau sporturi de echipă. Vei știi în orice moment ce terenuri sunt disponibile și în ce intervale sunt ocupate și le poți rezerva în maxim o jumătate de minut, fără a fi nevoit să pierzi timp prețios la telefon încercând să-ți faci rezervarea după metoda clasică.
Te-ai săturat ca angajații tăi să se plângă de faptul că sunt suprasolicitați la sfârșitul fiecărui trimestru sau să rămână acasă pentru că sunt bolnavi exact atunci când ai cea mai mare nevoie de ei? Intră acum pe Re.ro și pune la punct un program de exerciții fizice pentru ei! Un mediu de lucru care le hrănește condiția fizică și emoțională le va îmbunătăți productivitatea, starea generală de spirit și satisfacția la locul de muncă, ceea ce te va avantaja pe tine, ca antreprenor, în mod direct.
Lasă un răspuns